V BUKÓZE HOLDING prišlo o prácu v novembri takmer 30 ľudí

03.12.2011 Vranov nad Topľou

Hencovce 3. decembra (TASR) - V skupine spoločnosti BUKÓZA HOLDING so sídlom v Hencovciach (okres Vranov nad Topľou) došlo v priebehu novembra k personálnym zmenám. Zamestnávateľ už nemal prácu pre 28 ľudí a tak sa dohodol s viacerými z nich na ukončení pracovného pomeru dohodou. Ostatní prišli o zamestnanie uplynutím doby určitej.
Za posledné mesiace ide o ďalšie personálne zmeny v Hencovciach. V spoločnosti BUKÓZA SUPERMARKET prišlo o prácu v priebehu septembra vyše 70 ľudí, ďalších približne osem desiatok zamestnancov zostalo v holdingu pracovať naďalej na živnosť. Podľa miestneho odborového predáka Jána Ďurka musela väčšina týchto živnostníkov neskôr z továrne takisto odísť pre ukončenie mechanického spracovávania drevnej hmoty, ktoré tu malo dlhú tradíciu.
\"Táto činnosť tu skončila zhruba po 50 rokoch. Nevyrába sa už rezivo, hranolky ani lepené drevo,\" podotkol Ďurko s tým, že spoločnosť zameriava svoje aktivity v súčasnosti prevažne na chemické spracovanie drevnej hmoty a energetiku.
V Hencovciach prišlo o prácu za posledný rok desiatky ľudí z regiónu. \"K 30. septembru 2010 mala spoločnosti BUKÓZA HOLDING 987 zamestnancov. K 30. septembru 2011 okrem ľudí pracujúcich na živnosť a dohodárov, to bolo iba 805 zamestnancov - ide teda o rapídny pokles,\" poznamenal Ďurko.
\"Skupina spoločností BUKÓZA HOLDING v aktuálnom krízovom období optimalizuje všetky výrobné procesy. Nepriaznivá ekonomická situácia a fiškálny stav eurozóny, ktorá je jej nosným trhom, nedovoľuje realizovať všetky plánované investičné zámery a spomaľuje tempo rastu zamestnanosti,\" informoval hovorca spoločnosti BUKÓZA HOLDING Michal Švábik. Ďurko v tejto súvislosti poznamenal, že 30 zamestnancov začína vzhľadom na zložitosť situácie pracovať v továrni formou skráteného pracovného týždňa.
Podľa Ďurkových slov sa zároveň nedá vylúčiť, že prídu v Hencovciach do budúcna o prácu ďalší ľudia. \"Na nasledujúce obdobie pripravujeme plán akčných krokov, ktorý obsahuje, okrem iného, aj optimalizovanie personálnych kapacít v spoločnostiach patriacich do Skupiny spoločností BUKÓZA HOLDING\" uzavrel Švábik.
 

Vyberte región